#13 Alexandra Krautwald

Om unge generationer og blind spot biases

Alexandra Krautwald er managing partner i rådgivningsfirmaet Composing, og så har hun skrevet indtil flere bøger om strategiimplementering, ledelse og især bogen ”Unge generationer på arbejde – vejen til et anderledes rigt liv” taler vi om.

Hvad er blind spot biases og hvordan kan vi arbejde med at komme omkring dem på jobbet, så vi kan smide skyklapperne og være bedre kollegaer og ledere? Og hvorfor er vi mere bange for at tabe end vi er glade for at vinde? Og så dykker vi ned i de unge generationer, om hvorfor de ikke er så anderledes end os, men at det er tiden vi lever i der er det, og vi taler om fremtidens arbejdsplads og om hvorfor lederne skal skrue ned for selvledelse. Til slut runder vi ”Ledelse i balance” et tiltag fra Stine Bosse, hvor hun sammen med Alexandra, Morten Albæk og Svend Brinkmann vil assistere mellemlederne til at skabe et bærekraftigt og væredygtigt samfund og arbejdsmarked. Lyt med og bliv endnu klogere på de unge generationer, ledelse, deleøkonomi, hvordan fremtidens arbejdsmarked ser ud og hvorfor bordfodbold ikke er løsningen på alt.

#12 Laura Vilsbæk

Om digitalforretningsudvikling

Laura Vilsbæk er Digital konsulent og stifter af ”Ny i bestyrelsen” – vi taler om hvad digital forretningsudvikling er, og kan gøre, især for SMV segmentet, om at forstå sine brugere og allervigtigst assistere virksomheden med at forså deres kunders behov.

Og så taler vi om hvorfor Laura vil være med til at afmystificere bestyrelsesarbejdet, hvordan hun vil hjælpe med at knække koden til at flere kan komme med deres kompetencer til bestyrelsesarbejdet og hvordan de yngre generationer kan komme til bordet. Og vi nedlægger myten om at man skal være direktør for at lave bestyrelsesarbejde, og så taler vi om hvad menneskerettigheder har med bestyrelsesarbejde at gøre og om at være en relatér bar rollemodel. Der er så mange gode råd og tips til hvordan du kommer i gang med bestyrelsesarbejdet!

#8 Dorte Petersen

Om at gå fra leder tur-retur

Dorte Petersen er forfatter og seniorkonsulent, og har skrevet bogen “Leder Tur-retur” – en fire trins rejse til en ny karriere uden formel ledelse. Dorte skrev bogen da hun opdagede at der ingen hjælp var da hun selv skulle gå fra en lederstilling til en specialist stilling, og hun manglede praktisk tilgang til transitionen. Vi har en ærlig samtale om Motivation, Identitet, Relationer og Kompetencer. Om hvordan en ny hverdag uden ledelse er, hvordan kommer de nye kompetencer i spil og hvordan bliver man en god medarbejder selv? Der er rigtig mange gode tips og tricks fra Dorte, lige til dine ører.

#7 Ann-Christina Matzen

Om ledelse i virkeligheden

Ann-Christina Matzen er Centerleder i Gentofte Kommune, foredragsholder og forfatter til bogen “Ledelse i virkeligheden”. – og så har hun været med til at vinde titlen som “Europas bedste offentlige arbejdsplads 2019” i kategorien mellem store arbejdspladser. Vi har en forrygende samtale om distribueret ledelse og den lederløse organisation – hvad vil egentlig sige, hvad kræver det og hvad gør de helt praktisk til daglig? Vi runder også hvordan det er at sætte medarbejderne fri til at selv lønforhandle, lave et nyt organisationsdiagram til ledelsen, hvordan de rekrutterer og ikke mindst hvordan en ny budgetstyringsmodel kom til verdenen. Hvor kommer modet fra til den form for ledelse og hvad har der været af bumps på vejen, indtil nu? Yderligere taler vi om bogen hun skrev sammen med Alfred Josefsen og hvad den kan bruges til i hverdagen. Der er masser af sparring og læring for de nysgerrige.

#6 Astrid Haug

Om rekruttering på sociale medier

Astrid Haug er digital rådgiver, foredragsholder samt bestyrelsesmedlem, og har udgivet flere bøger og e-bøger om sociale medier og digital transformation. Vi taler om hvordan man får succes med sociale medier til rekruttering, hvad skal en indholdsstrategi indeholde og hvad kan employer branding og employee advocacy gøre for jeres rekruttering online. Vi runder selvfølgelig også de forskellige sociale medier og hvordan de hver især kan bruges aktivt i rekrutteringen. Astrid kommer med konkrete eksempler, gode forslag og vi taler om hvorfor “Fremtiden tilhører de frygtløse”

Du kan læse mere om Astrid her: Astrid Haug

#5 Alexander Kjerulf

Om Arbejdsglæde

Alexander er stifter af Arbejdsglæde nu og er kendt som en af verdens førende eksperter i arbejdsglæde. Vi har en forrygende samtale om hvad arbejdsglæde gør for bundlinjen, effektiviteten og ikke mindst hvordan arbejdsglæde kan være et godt strategisk valg for virksomhederne og medarbejderne. Så hvordan skaber vi mere arbejdsglæde og hvem har egentlig ansvaret for arbejdsglæden – er det chefen eller dig selv? Resultater og relationer er omdrejningspunktet. Alexander kommer med gode eksempler, forslag og reelle tiltag som I frit kan nyde godt af, bare ved at lytte med. Episoden er optaget slut 2018

Du kan læse mere om Arbejdsglæde nu her: Arbejdsglæde nu

#4 Maud Transbøl

Om kvinder i bestyrelser

Maud er Direktør i Vektor M, hvor hun yder strategisk rådgivning for virksomheder og forretningsudvikling og så er hun formand i Øst, på Sjælland, for netværket www.bestyrelseskvinder.dk

Vi samtaler om hvad det kræver og indebærer at være med i en professionel bestyrelse, forskellen på Advisory Boards og bestyrelser og det kæmpe udvalg af bestyrelsesuddannelser der er (med tips til hvad du skal kigge efter).

Og så tager vi også kvote snakken – gør den en forskel? Og hvad med øremærket barsel og ændring af familiemønstre, kan det ændre på det faktum at der er en stagnation af andelen af kvinder i bestyrelser siden 2012? Fremtiden tager vi os også kærligt af, og taler om vækst og diversitet i Danmarks SMV og hvordan gør vi kvinder, der kan og vil, mere synlige?

#3 Jannik Jensen

Om profilværktøjer og kognitive tests

Jannik Jensen er administrerende direktør i DISCnordic og arbejder med profilværktøjer og certificeringer af HR professionelle i DISC baserede koncepter. Vi taler om hvad værktøjerne kan bruges til, skaber de en værdi, og hvis ja, for hvem? Hvad er en kognitiv test og hvordan kan man arbejde med værktøjerne til teamudvikling, rekruttering og i salgs øjemed? Hvis du lyttede til #2 med Morten Ballisager, hvor han fortæller om hvorfor han har det stramt med personlighedstests, så hører vi Jannik hvad han tænker om dette. Og så kommer vi ind på fremtiden, hvad de nye generationer vil tænke og bruge profilværktøjer til og hvordan de kan bruges i en god onboardingproces.

DISCnordic finder du her: DISCnordic

#2 Morten Ballisager

Om rekruttering og forskning

Morten er ejer og direktør i Konsulenthuset Ballisager og har siden 2008 arbejdet med outplacement, karriererådgivning og rekruttering, hvor den fornemmeste opgave er at matche kandidater og virksomheder med hinanden. De har siden 2011 lavet omfattende Rekrutteringsanalyser og vi taler om den nyeste fra 2018 – hvad viser tallene om kvinder og ledelse? Hvorfor passer det ikke at vi “hyrer på faglighed og fyrer på personlighed”? Og hvad handler Mortens “konspirationsteori” om?

Vi kommer også omkring Rekrutteringsforsker, Kathrine Solgaard Sørensen, som Ballisager har indgået et samarbejde med, og hvad hendes indledende forskning viser. Og vi taler om deres nye E-bog: Rekruttering på de sociale medier, som de har udgivet sammen med Astrid Haug.

Og så kommer vi ind på hvorfor Morten har det stramt med personlighedstests og hvad fremtidens rekruttering kan bestå af.

Her er link til Konsulenthuset Ballisager: https://ballisager.com/

#1 Introduktion

Om Jo Gudman Rasmussen & Mette Laudal Færch

Hvem er Mette og Jo bag The People & Capacity Group  og hvad får os til at stå op hver dag og spendere arbejdsdagen sammen?

Hvorfor har vi kastet os over at lave en Podcast om motivation, mennesker og engagement i organisationer?

Har vi overhovedet noget at byde på, udover vores flotte hår og skarpe humor?

Og hvad mener vi overhovedet om HR og rekruttering og hvorfor er det vigtigt at tale om hvordan det influerer arbejdspladserne, motivationen og bundlinjen?

Og så kan du finde ud af hvor Mette er vokset op og hvorfor Jo griner så meget over Anna og Lotte

Læs mere om os her: The People & Capacity Group

Luk menu